Бюджети об’єднаних територіальних громад як важливий елемент структури бюджетної системи України - Воротіна, Наталія Вікторівна (Бескиди, 2019)
Вагомою реформою, що здійснюється в Україні протягом останніх п’яти років, є децентралізація влади, важливою складовою якої є фінансова децентралізація. Зазначимо, що в результаті фінансової децентралізації функції, повноваження, фінансові ресурси та відповідальність передаються з центрального рівня бюджетної системи на місцевий рівень. Таким чином, метою вказаної реформи є реальне посилення ролі місцевого самоврядування, підвищення фінансової самостійності місцевих бюджетів. У рамках вказаної реформи в Україні і було створено об’єднані територіальні громади, що мають власні бюджети, які включені до бюджетної системи України.
Keywords: бюджетна система; структура бюджетної системи; об'єднана територіальна громада; бюджет об'єднаної територіальної громади; 336.14:352.07(477)