Експериментальні дослідження коригування ph води бруситом - Аргатенко, Т. В.; Іщенко, О. О.; Злобіна, В. С. (КНУБА, 2012)
Представлено результати експериментальних досліджень обробки водних розчинів меленим та зернистим бруситом. Показано ефективність обробки знесоленої води з метою підвищення pH на 1...2 одиниці та можливість застосування реагенту для нейтралізації розчинів сильних кислот.
Keywords: підлуговування; зворотній осмос; гідроксид магнію; брусит; подщелачивание; обратный осмос; гидроксид магния; брусит; alkalizing; reverse osmosis; magnesium hydroxide; brucite