Архетипові формотворчі моделі культових споруд світу - Шевцова, Г. В. (КНУБА, 2014)
Стаття присвячена аналізу архетипових сенсуальних характеристик, що впливали на композицію культових будівель світу. Виявлено базові композиційні моделі та шляхи формування храмів світу, визначено місце української дерев’яної церкви.
Keywords: архетип; сенсуальна характеристика; композиційна модель