Визначення електрорушійної сили поляризованої по товщині кільцевої пластини при механічному збуренні - Григор’єва, Л. О.; Кириченко, А. А.; Бабкова, Н. О. (КНУБА, 2014)
Запропоновано метод для визначення електрорушійної сили тонких кільцевих поляризованих по товщині п’єзокерамічних пластин з електродованими плоскими поверхнями при нестаціонарних механічних навантаженнях. Проведено чисельну реалізацію запропонованого методу, що дає змогу ефективно знаходити ЕРС п’єзоелемента при різних способах закріплення і навантаження. Виконується дослідження динамічного електро-механічного стану пластини, що виникає при цьому.
Keywords: п’єзокерамічна кільцева пластина; чисельний метод; різниця потенціалів; динамічний електро-механічний стан; електрорушійна сила п'єзоелементу; нестаціонарне механічне навантаження