Національна політика децентралізації як містобудівний процес зміни системи розселення України - Яценко, В. О. (КНУБА, 2018)
Проаналізовано особливості політичних процесів в історичному розрізі та вплив їх на формування системи розселення. Виділено чотири етапи, які вплинули на сучасний етап формування національної політики децентралізації та утворення нового суб’єкту містобудівної діяльності – групової системи розселення локального рівня.
Национальная политика децентрализации, как градостроительный процесс изменения системы расселения Украины
National politics of decentralization as town-planning process of change of system settlement Ukraine
Keywords: децентралізація; містобудівний процесс; територіальна громада; реформа; система розселення; decentralization; town-planning process; territorial society; reform; system of settlement