Енто-історичні ресурси України в організації туристичної практики студентів Київського Лінгвістичного Університету. - Комова, Олена Станіславівна; Яворська, Оксана Григорівна (Економічна думка, 2016)
На етапі інтенсивного розвитку економічного та політичного життя людства зросла важливість вивчення соціальної сфери суспільства. Остання являє собою певну систему історично складених упорядкованих зв’язків та відношень між різними етносами людей. На сьогодні у всьому світі зростає інтерес до етнічної культури різних народів, а в Україні спостерігається підйом національного самоусвідомлення. Відтак розвиток туризму, зокрема етнічного туризму, є особливо значущим як для країни загалом, так і для регіонів з багатою історико-культурною спадщиною. Як відомо, сучасна індустрія туризму є однією з найбільш прибуткових галузей світової економіки, і за даними спеціалістів в останні роки характеризується певним підйомом та має всі умови для подальшого стрімкого зростання.
Keywords: соціальна сфера суспільства; етно-історичні ресурси України; туристична практика; 338.48:39]:378.14(477)