Повне внутрішнє відображення розривних хвиль на межах анізотропних середовищ - Іванченко, Г. М. (КНУБА, 2008)
В даний час сейсмічні процеси є одними з найбільш руйнівних явищ природи. Відомо, що неможливо прогнозувати місце і час настання землетрусу в заданому регіоні, тому важливо зрозуміти особливості перетворення сейсмічних хвиль тектонічними неоднорідностями і аномаліями в їх околі та встановити механізми посилення або ослаблення цих хвиль. Для їх вивчення зручно застосовувати модель розривних хвиль і аналізувати їх за допомогою нульового наближення променевого методу , який дозволяє будувати фронти хвиль і обчислювати значення розривів параметрів хвилі на цих фронтах.
Keywords: розривні хвилі; рівняння Снелля