Захист інтересів власника будівлі від незаконного будівництва та збитків від руйнування сусідньої будівлі у римському праві - Гужва, Антон Миколайович (КНУБА, 2019)
У римському праві серед засобів преторського захисту, крім інтердиктів та restitutio in integrum, були також преторські стипуляції. Для захисту від незаконного будівництва та від можливих збитків від руйнування сусідньої будівлі були передбачені стипуляція про заборону нового будівництва (stipulatio ex operis novis nuntiatio) та стипуляція про незавдані збитки (cautio damni infecti).
Keywords: римське право; захист від незаконного будівництва; стипуляція; заборона нового будівництва; незавдані збитки; преторський захист; 340.123