Проект планування та забудови території зі зведенням житлової групи у м. Житомир - Ратушняк В. В. (ЕКОІНВЕСТКОМ, 2025)
Проект планування та забудови території зі зведенням житлової групи у місті Житомир розглядається як комплексний простір, що потребує цілеспрямованої реконструкції й функціонального переосмислення в умовах сучасних викликів, пов’язаних із застарілістю існуючого житлового фонду, необхідністю оновлення інженерної інфраструктури, підвищенням щільності забудови відповідно до нормативів та формуванням комфортного, безпечного й екологічно збалансованого середовища для населення, тому у дипломній роботі ключовий акцент зроблено на створенні нової архітектурно планувальної структури кварталу, що інтегрує сучасні житлові будинки, дворівневий підземний паркінг, рекреаційні зони та озеленений громадський простір.
Keywords: проект планування