Ризик-менеджмент в системі управління інтеграційними процесами як складова модернізації економіки України - Рижакова, Галина Михайлівна; Малихіна, Оксана Михайлівна; Рижаков, Дмитро Андрійович; Локтіонова, Яна Федорівна; Лугіна, Тетяна Сергіївна; Коваль, Тимур Сергійович (КНУБА, 2018)
Ідентифіковано зміст і характеристики технологічної модернізації економіки країни на основі комплексної системи ризик-менеджменту, які формуються на різних рівнях (мікро-, мезо-, макрорівень) та пов'язані з реалізацією інтеграційного процесу на цих стадіях. Комплексна система ризик-менеджменту має стати важливою складовою загальної системи управління національною економікою, яка здатна підвищити результативність господарської діяльності в умовах невизначеності внутрішнього та зовнішнього середовища. Формування і функціонування системи управління ризиками покликано забезпечити високу ефективність прийняття управлінських рішень для досягнення стратегічних і тактичних державних цільових програм. У статті вказано на необхідність дотримання певних вимог і принципів, слідування ключовим факторам успішності при побудові та функціонуванні комплексної системи ризик-менеджменту інтегрованих структур в галузі будівництва. Наведено нові критерії оцінювання ступеня ризику від провадження містобудівної діяльності.
Keywords: ризик; ризик-менеджмент; система ризик-менеджменту; управління ризиками; інтегровані структури