Оцінка впливу початкових недосконалостей циліндричних оболонок резервуарів на їх стійкість при дії бокового тиску - Гоцуляк, Є. О.; Барвінко, А. Ю.; Лук’янченко, О. О.; Костіна, О. В.; Шах, В. В. (КНУБА, 2008)
Досліджується нелінійна стійкість резервуарів змінної товщини з початковими недосконалостями, які моделюються у вигляді першої форми втрати стійкості при дії бокового тиску, та оцінюється вплив величини амплітуди форми недосконалостей на стійкість оболонок.
Keywords: нелінійна стійкість резервуарів; стійкість оболонок; 624.074.4:624.64