Основні перешкоди на шляху об’єднання територіальних громад - Згурська, Валентина Леонідівна (Бескиди, 2018)
На сьогодні в Україні створено 838 об’єднаних територіальних громад (ОТГ), які охоплюють близько 35% території країни. Згідно з перспективними планами їх має бути 1206, хоча Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України розраховує, що їх має бути близько 1400 [1] і до 2020 року вони повинні покривати усю територію країни. Уже 479 ОТГ отримали у комунальну власність землі за межами населених пунктів (близько 938,7 тисяч га), а до кінця 2018 року землю отримають усі 665 ОТГ, що були створені протягом 2015-2017 років.
Keywords: об'єднана територіальна громада; децентралізація