Сануючі штукатурки в реставрації пам’яток архітектури - Лівінський, О. М.; Стоян, О. В. (КНУБА, 2008)
Збереження пам‘яток завжди було питанням складним, тому вирішувати ці питання повинні лише фахівці технологи, що мають відповідну кваліфікацію та досвід, який підтверджений необхідними знаннями. Ці знання повинні стосуватися не тільки дотримання технології використання матеріалів, але й чіткому розумінні проблеми в цілому. Одним з пріоритетних напрямків в санації пам'яток є їх захист від дії шкідливих зовнішніх факторів. Захисні матеріали повинні створювати сприятливий мікроклімат для пам'ятки і в той же час бути непомітними, але й довговічними. Особливе місце серед них займають сануючі матеріали і технології.
Keywords: збереження пам'яток архітектури; сануючі штукатурки; адгезійний шар; вирівнювальна штукатурка; відновлювальна штукатурка