Прогнозування захисних властивостей електромагнітних екранів на основі композиційних матеріалів - Краснянський, Г. Ю.; Глива, В. А.; Панова, О. В.; Азнаурян, І. О. (2020)
Одним з найбільш ефективних засобів захисту людини від шкідливого біологічного впливу електромагнітних полів є електромагнітні екрани, проте теоретичні та технологічні основи їх виробництва і використання розроблені недостатньо, що вимагає проведення додаткових розрахункових і експериментальних досліджень. Метою роботи є теоретичні дослідження захисних властивостей композиційних матеріалів на основі діелектричної матриці з дрібнодисперсним електропровідним компонентом в НВЧ-діапазоні, в тому числі – розробка математичної моделі, яка дозволяла б не тільки правильно визначати екрануючі характеристики, але й прогнозувати властивості композицій.
Keywords: екранування; електромагнітні хвилі; матеріали композиційні