Новий міжнародний транспортний коридор у контексті ринкових перетворень в Україні - Білоконь, Ю. М. (КНУБА, 2001)
Значний обсяг вантажних потоків на малі та середні відстані перейшов із залізничного на автомобільний транспорт, а пасажирських - з авіа на залізничний. Залізничний транспорт став використовуватися в основному для великовантажних і контейнерних перевезень на значні відстані в міждержавному і внутрішньоконтинентальному сполученнях. Широкого застосування набули змішані перевезення із залученням різних видів транспорту.
Keywords: транспортний коридор; інтенсивність руху; створення експлуатаційно-ремонтних служб; 656.13(100)