Політико-правові засади регіональної політики в умовах забезпечення національної безпеки України - Медвідь, Федір Михайлович; Чорна, Марія Федорівна (Карт-Бланш, 2015)
Політика регіонального розвитку України нині формується в умовах неоголошеної війни з Росією, яка спричинила окупацію частини території та економічні втрати, супроводжується погіршенням соціально-економічного становища, вимагає зовнішніх запозичень на відновлення економіки, масштабних витрат на ведення воєнних дій. Водночас Україна інтегрується в європейський цивілізаційний простір, що ставить перед національною регіональною політикою низку вимог. Децентралізація публічного управління має здійснюватися в інтересах громадян, у межах цілісного пакету політичних, економічних, соціальних реформ, спрямованих на перетворення України в сучасну європейську країну.
Keywords: національна безпека України; політико-правові засади регіональної політики; 332.14(477)