Вдосконалення графічної підготовки студентів-першокурсників дизайнерських спеціальностей - Ботвіновська, С. І.; Ніколаєнко, Т. П.; Григорчук, В. І.; Бондаренко, Р. С. (КНУБА, 2020)
У роботі розглядаються питання вдосконалення геометричної та графічної підготовки студентів першого курсу архітектурних спеціальностей. Низька графічна культура вступників на дизайнерські спеціальності, пов’язана з багатьма факторами, серед яких відсутність творчого іспиту з графіки-креслення при вступі на ці спеціальності до закладів вищої освіти. У роботі показано, що для вдосконалення професіональної компетенції майбутніх митців вже з першого курсу необхідно підвищувати їх графічну культуру, створюючи у курсі дисципліни «Проектна графіка» професійно орієнтовані графічні завдання. Це, насамперед, стосується вивчення теми «Криві лінії». Показано і обґрунтовано використання завдань з побудови і конструювання циркульних і лекальних кривих, які можуть бути використані у професійній діяльності майбутніх дизайнерів, і лежать в основі геометризації й створення геометричних моделей криволінійних пласких обрисів.
Совершенствование графической подготовки студентов-первокурсников дизайнерских специальностей
Improvement of graphic training of first year students of design specialties
Keywords: графічна культура; професійна компетентність; циркульні та лекальні криві; пласкі обриси; геометризація; проектна графіка; дизайнерські спеціальності; графическая культура; профессиональная компетентность; циркульные и лекальные кривые; плоские контуры; геометризация; проектная графика; дизайнерские специальности; graphic culture; professional competence; Circular curves; curves of varying radii; a French curve; flat contours; geometrization; design graphics; design specialties