Естетичне виховання майбутніх архітекторів та дизайнерів під час навчання в університеті - Кисельов, Микита Дмитрович; Руденко, Микола Васильович (Ліра-К, 2025)
Почуття краси в архітектурі є ключовим елементом у формуванні естетичної культури майбутніх архітекторів та дизайнерів. Це почуття визначає не лише стиль і форму проєктів, але й сприйняття світу загалом. Під час навчання в університеті важливо закласти основи розуміння краси, гармонії та пропорцій, які є фундаментальними для будь-якої архітектурної та дизайнерської роботи. Відсутність цієї основи може призвести до втрати зв'язку між архітектурними рішеннями та емоційним впливом на оточення. Освітній процес повинен створювати умови для розвитку естетичного чуття, що ґрунтується на поєднанні історичних знань, творчого мислення і практичного досвіду.
Keywords: естетичне виховання; архітектор; дизайнер; навчання; університет; формуванні естетичної культури; 378.147:7.01