Воєнний стан та його вплив на торговельний сектор: огляд проблем і можливих рішень - Колесник, Артем; Дименко, Руслан (КНУБА, 2025)
Військова агресія Росії проти України стала безпрецедентним викликом для всіх сфер економіки, зокрема й для торговельного сектору. Воєнні дії спричинили значні обмеження економічної діяльності, охоплюючи широкий спектр проблем, серед яких: логістичні затримки, пошкодження інфраструктури, втрата ринків збуту, нестабільність попиту, а також психологічні та соціальні наслідки для персоналу. Руйнівний вплив війни, зміни в логістичних ланцюжках, торговельні бар’єри, надмірна залежність від імпорту, сировинна криза, інфляція, скорочення експортних ринків та екологічні ризики суттєво ускладнили ведення бізнесу.
Keywords: воєнний стан; торговельний сектор; економічна діяльность; ведення бізнесу