Застосування комп’ютерного зору для автоматизації процесів у текстильній промисловості - Митяй, Римма; Вацкель, Володимир; Пороховніченко, Ірина (КНУБА, 2024)
Ця робота присвячена дослідженню застосування технологій комп'ютерного зору та машинного навчання для автоматизації та оптимізації виробничих процесів у текстильній промисловості. Основна увага приділяється виявленню дефектів і контролю якості продукції на різних етапах виробництва. Використовувалися згорткові нейронні мережі (CNN) для аналізу зображень текстильних матеріалів, що дозволило досягти 99% точності виявлення дефектів. Запровадження цих технологій допомогло зменшити витрати на виробництво, покращити управління ланцюгами поставок та підвищити енергоефективність. Робота підкреслює значний потенціал комп'ютерного зору для підвищення продуктивності та якості текстильних виробів.
Keywords: комп'ютерний зір; машинне навчання; автоматизація; текстильна промисловість; згорткові нейронні мережі; контроль якості; дефекти; оптимізація виробництва; енергоефективність