Перспективи правового регулювання будівельної діяльності в Україні - Дьомкін, Петро Олексійович (КНУБА, 2017)
Сучасна ситуація у вітчизняній будівельній галузі вимагає суттєвих змін у правовому полі про, що свідчать велика кількість будівельних майданчиків в Україні, численні конфлікти і судові позиви у цій сфері діяльності, часті порушення законів при забудові історичних зон міст, а також підвищеним інтересом до житлових і промислових споруд з боку підприємницьких структур, адже такий бізнес нині є одним із найприбутковіших, а попит на новозбудоване житло та комерційну нерухомість спонукає до збільшення обсягу будівельних робіт.
Keywords: правового регулювання будівельної діяльності; будівельна діяльність; регламентуючі норми