Розвиток швидкісно-силових якостей у футболістів-юніорів - Клименко, Тарас Андрійович; Літовченко, Сергій Вікторови (Ліра-К, 2026)
Футбол є видом спорту, де результативність гравців значною мірою визначається їхніми швидкісно-силовими здібностями. Сучасна гра характеризується великою кількістю ривків, стрибків, прискорень, змін напрямку руху, що потребує розвитку вибухової сили, швидкості реакцій і високої координації. Особливо важливим цей аспект є для юнацького віку (15–17 років), коли формується оптимальна база для розвитку нервовом’язової координації, а тренувальні стимули мають найвищу ефективність. Недостатній рівень цих якостей обмежує технічний потенціал і стійкість до навантажень у майбутніх змаганнях
Keywords: футболісти