Використання поліетиленових труб з посиленим покриттям при проектуванні та будівництві інженерних мереж - Коханчик, А. В.; Тивонюк, О. А.; Яців, Д. О. (ЕКОІНВЕСТКОМ, 2024)
Труби поліетиленові – самий поширений вид полімерних (пластикових) труб. Труби повинні мати гладку зовнішню і внутрішню поверхні. Труби випускаються з поліетилену класів ПЕ 80, ПЕ 100, ПЕ100 RC стандартним розмірним відношенням SDR 17,6 і SDR 11, номінальними діаметрами від 20 до 400 мм. Інноваційним рішення у сфері будівництва інженерних мереж стало використання поліетиленових труб з посиленим покриттям з поліетилену марки ПЕ100 RC. Існує декілька типів труб з посиленим покриттям, які широко можна використовувати при будівництві водопроводів, газопроводів та каналізації, а саме: пластпротект, біопласт, твінпласт та мультипласт.
Keywords: ВСП «Інститут інноваційної освіти КНУБА»; труби поліетиленові; інженерні мережі; 621.643.29