Регенерація житлового кварталу Подільського району в контексті історичної забудови міста Києва - Лещенко, Н. А.; Гулей, Д. В. (КНУБА, 2019)
Розглянуто проблеми порушення цілісності історичного міського середовища. Запропоновано відновлення планувально-просторової структури, композиційної цілісності та функціональної активності історичної забудови методом регенерації. Апробовано на проекті регенерації житлового кварталу в межах вулиць Братська, Ігорівська, Андріївська та Петра Сагайдачного в Подільському районі міста Києва.
Регенерация жилого квартала Подольского района в контексте исторической застройки города Киева
Regeneration of a residential quarter of Podolskiydistrict in the context of the Kyiv historical development
Keywords: регенерація; пам’ятки архітектури; житловий квартал; компенсаційне будівництво; функціональне наповнення; регенерация; памятники архитектуры; жилой квартал; компенсационное строительство; функциональное наполнение; regeneration; architectural monuments; residential quarter; compensatory construction; functional repletion