Передумови проектування та будівництва пенітенціарних будівель із застосуванням модульних конструкцій, виготовлених у заводських умовах - Третяк, Ю. В. (КНУБА, 2018)
У статті висвітлюються питання визначення теоретичної та практичної бази проектування й будівництва швидкоспоруджувальних пенітенціарних будівель та комплексів в Україні. На основі вивчення теоретичних джерел й досвіду проектування встановлено основні критерії та умови планування, проектування й будівництва швидкоспоруджуваних блок-модульних будівель пенітенціарних комплексів. Окреслення й поглиблення проблеми проектування і будівництва пенітенціарних комплексів з використанням блок-модульних конструкцій, виготовлених у заводських умовах, відкриває широкі можливості розвитку як науково-теоретичних, так іпрактичних досліджень у даному напрямку, а саме: розробку законодавчих, проектних та будівельних стандартів у цій галузі, а також конструктивно-дизайнерських рішень будівель та окремих блоків із залученням комп ̳ютерних технологій.
Prerequisites for the design and construction of penitentiary buildings with the use of modular structures manufactured in the factory .
Предпосылки проектирования и строительства пенитенциарных зданий с применением модульных конструкций, изготовленных в заводских усл о виях
Keywords: пенітенціарн і будівлі; пенитенциарные здания; швидкоспоруджувальн і будівлі; індустріальні блок - модулі; стандартизація; модулярізація; быстровозводимые здания; стандартизация; модуляризация; индустриальные блок - модули; penitentiary buildings; prefabricated buildings; in dustrial block - modules; standardization; modularization