Стохастична модель роботи витратного резервуару - Філонов, Ю. П.; Наголкіна, З. І. (КНУБА, 2019)
Запропонована стохастична модель функціонування витратного резервуару, який забезпечує процес постачання і споживання деякого ресурсу. В основі цієї моделі лежить теорія вінеровських і напівмарковських процесів. Це дає можливість, використовуючи перехідні імовірності і властивість ергодичності системи визначити деякі її експлуатаційні і технічні характеристики.
Стохастическая модель работы расходного резервуара
Stochastic model of the operation of the supply tank
Keywords: витратний резервуар; випадковий процес; процеси відновлення; середнє квадратичне відхилення; вінеровський процес; напівмарковський процес; коефіцієнт варіації; нормальний розподіл; ланцюг Маркова; случайный процесс; процессы восстановления; среднее квадратичное отклонение; винеровский процесс; марковские моменты; математическое ожидание; гаусовский процесс; random process; recovery processes; recovery processes; ergodic characteristics; Markov chain; random walk