Комплексний процес реставраційно-реконструктивних трансформацій - Лещенко, Нелля Арсентіївна (КНУБА, 2021)
Надано визначення поняттю «реставраційно-реконструктивна трансформація» (РРТ), виділено її чотири ступеня в залежності від активності втручання, і для кожного ступеня – відповідні методи РРТ. На підставі здійсненого узагальнення існуючих проблем, що порушують сталий розвиток історичних міст і мають бути вирішені при реставраційно-реконструктивних трансформаціях в них, було визначено п’ять складових комплексного процесу РРТ їх історичних центрів. Для кожної складової окреслено задачі, які слід вирішувати на виділених чотирьох системних рівнях: містобудівному, об’ємному, функціональному та соціально- економічному
Комплексный процесс реставрационно-реконструктивных трансформаций
Complex process of the restoration-reconstructive transformations
Keywords: реставраційно-реконструктивна трансформація (РРТ); історичний центр; реставрационно-реконструктивная трансформация (РРТ); исторический центр.; restoration-reconstructive transformation (RRT); historical center