Оптимізація режимів руху шарнірно-зчленованої стрілової системи крана : монографія - Ловейкін, Вячеслав Сергійович; Паламарчук, Дмитро Анатолійович (КОМПРИНТ, 2015)
Наведено методику зменшення коливань вантажу закріпленого на гнучкому підвісі при зміні його вильоту за допомогою врівноваженої шарнірно-зчленованої стрілової системи крана. Для такої конструкції шарнірно-зчленованої стрілової системи крана: удосконалено математичну модель динаміки руху та визначено оптимальні закони руху, при яких коливання вантажу усуваються протягом усього циклу руху стрілової системи. Монографія призначена для дослідників та конструкторів вантажопідіймальних машин, а також аспірантів, магістрів та студентів, що займаються дослідженнями кранів з шарнірно-зчленованою стріловою системою.
Keywords: кран; стрілова система, оптимізація; математична модель; стріла; динамічна модель; система керування; противага; відтяжка; вантаж; зусилля; координата; швидкість; прискорення