Дискретні методи формалізації структури візуальних рекурсивних систем в об’єктах дизайну - Гегер, А. Д. (КНУБА, 2016)
У статті здійснено спробу формалізації структури візуальних рекурсивних систем (ВРС) в об’єктах дизайну, на основі застосування методів дискретного аналізу. На базі аналізу виявлено типи структури ВРС (лінійна, ієрархічна, циклічна) та, відповідно, зв’язків ВРС (ланцюг, дерево, повний цикл, неповний цикл, неповний цикл з додатковою ланкою). Застосовано графічні, математичні та матричні форми представлення графа.
Keywords: візуальна рекурсивна система; дизайн; дискретний аналіз