Перспективність виготовлення швидкотверднучих бетонних сумішей та бетонів на їх основі - Зозулинець, Вікторія; Киричок, Володимир; Макаренко, Софія (КНУБА, 2025)
Представлено результати літературного аналізу та зазначено актуальність і перспективність досліджень зосереджених на розробці бетонних сумішей та бетонів на основі швидкотверднучих бетонних сумішей. Визначено мету та основні завдання досліджень за даною тематикою. Наведено методологію проведення досліджень, а також наукову та практичну цінність очікуваних результатів отриманих в ході роботи, що спрямована на розробку складів швидкотверднучих бетонних сумішей, які досягають міцності при стиску 20-30 МПа через 2-3 години з подальшим зростанням до понад 80 МПа.
Keywords: швидкотверднучі бетонні суміші; в’яжучі речовини; рання міцність; відновлення бетонних конструкцій