Вплив радіуса кореляції стохастичного навантаження на структуру областей стійкості пружних систем - Дехтярюк, Є. С.; Немчинова, Л. Ю.; Отрашевська, В. В. (КНУБА, 2004)
Розглядається стійкість динамічних систем, у яких зовнішнє навантаження є параметричним. Досліджується можливість стабілізації динамічних станів, обумовлених детермінованим періодичним параметричним навантаженням, за допомогою додаткового випадкового збудження.
Keywords: параметричне навантаження; динамічні системи; радіус кореляції