«Зелена» архітектура: перспективи використання у відбудові України - Грубяк, Катерина (КНУБА, 2024)
Екологічні проблеми на сьогодні залишаються актуальними для людства, яке усвідомлює необхідність поєднання задоволення зростаючих потреб населення з турботою про навколишнє середовище. В світі, як один з шляхів вирішення цих проблем, набуває поширення «зелена» архітектура, призначення якої – мінімізувати негативний вплив на довкілля, поєднати споруди та природу. Впровадження інноваційних способів будівництва «зеленої» архітектури є перспективним напрямком для майбутньої відбудови українських міст.
Keywords: «зелена» архітектура; будівництво; проектування; енергоефективність