Визначення типу приладу для виміру витрат стічних вод в каналізаційних колекторах - Павлов, Є. І.; Ліфанов, О. М. (КНУБА, 2017)
Розглянуто проблеми, що виникають в умовах сучасної забудови історичних центрів міст багатоповерхівками. Особлива увага звертається на проблеми, пов’язані з відведенням стічних вод, переповненням каналізаційних колекторів, та з’ясуванням їх працездатності. Проведено детальний аналіз приладів, що застосовуються для виміру пропускної здатності трубопроводів і зроблено акцент на необхідності конструювання слідкуючого вимірювача, який в практиці експлуатації каналізаційних мереж на даний час відсутній
Определение типа прибора для измерения расхода сточных вод в канализационных коллекторах
Determination of the type of the device measuring the wastewater consumption in sewerage collectors
Keywords: каналізаційний колектор; пропускна здатність; витрати стічних вод; вимірювальний прилад; канализационный колектор; пропускная способность; расход сточных вод; измерительный прибор; sewage collector; wastewater consumption; measuring device