Ефективність роботи цілорічних геліосистем при дискретній орієнтації сонячних колекторів - Возняк, О. Т.; Дацько, О. С.; Шаповал, С. П. (КНУБА, 2008)
Денна переорієнтація сонячного колектора дає значний виграш отриманої енергії, порівняно з енергією, що надійшла б від стаціонарного колектора. Тому важливим є визначення оптимальної кількості поворотів сонячного колектора при його дискретній орієнтації з точки зору економічної та енергетичної ефективності.
Keywords: сонячний колектор; енергопоглинання; орієнтація колектора; 697.329