Рідкісні для України види міксоміцетів із гербарію Львівського національного університету імені Івана Франка - Кривомаз, Т.І.; Дудка, І.О. (ЛНУ, 2014)
Проаналізована частина колекції міксоміцетів Г. Кшемєнєвської з гербарію Львівського національного університету імені Івана Франка, що налічує 230 зразків, які належать до 79 видів міксоміцетів, зібраних протягом 1925–1940 років в Україні та Польщі, а також отриманих методом вологої камери. Виділено 20 видів міксоміцетів, рідкісних для України, з яких 8 (Barbeyella minutissima, Colloderma oculatum, Comatricha brachypus, Cribraria mirabilis, Elaeomyxa cerifera, Lamproderma columbinum, Lepidoderma tigrinum та Perichaena pedata) не були знайдені повторно на території нашої країни.
Keywords: міксоміцети; гербарій; рідкісні види; myxomycetes