Методи розрахунку фортифікаційних та спеціальних захисних споруд на дію вибухово-ударної хвилі - Комар, Олег; Журба, Артур; Михайловський, Денис (КНУБА, 2025)
Проведено аналіз існуючих методів розрахунку фортифікаційних та спеціальних захисних споруд на дію вибухово-ударної хвилі. Визначено три основні методи розрахунку та проведено їх короткий аналіз використання при розрахунку фортифікаційних та спеціальних захисних споруд на дію вибухово-ударної хвилі.
Keywords: вибухово-ударна хвиля; фортифікаційні споруди; спеціальні захисні споруди; надлишковий тиск; відбитий тиск; імпульс