Загальний огляд сучасних технологій для забезпечення функціонування смарт-сміттєзбірників у міській концепції - Літяк, Кирило (КНУБА, 2024)
Проведено загальний огляд сучасних технологій, що використовуються для забезпечення функціонування смарт-сміттєзбірників у контексті концепції розумного міста. Проаналізовано основні підходи до управління відходами з використанням інноваційних технологій, зокрема датчиків, ГІС-систем, автоматизованих рішень і прогнозування наповнення. Окремо розглянуто переваги застосування смарт-сміттєзбірників для підвищення ефективності збору сміття та оптимізації логістичних маршрутів. Обговорено ключові проблеми впровадження таких систем та перспективи їхнього розвитку.
Keywords: смарт-сміттєзбірники; геоінформаційні системи (ГІС); управління відходами; розумне місто; автоматизація; 628.46