Співрозмірність храмів Древньої Греції - Негай, Г. А. (КНУБА, 2013)
у статті розкриваються недоліки проведених у ХХ столітті досліджень пропорцій древньогрецького храму Парфенона. Автор проводить структурно-рівневу диференціацію елементів розмірної структури Парфенона та наводить підрахунки інформаційних кроків, які відображають співрозмірність досліджуваних фасадів. Дослідження фасадів древньогрецьких храмів продемонструвало ефективність інформаційного методу. В результаті дослідження виявлена нова співрозмірність фасадів храмів, яка спростовує спроби знайти золотий переріз у фасадах храмів епохи грецької класики
Keywords: гармонійність; співрозмірність; розмірна структура; зорова інформація.; 72.032