Закордонний досвід в системному підході до оптимізації теплоенергозабезпечення міста - Атаманчук, В. В. (КНУБА, 2009)
В статті розглядається існуюче ставлення до стану ефективності роботи міської енергосистеми з характеристикою можливих шляхів виходу з ситуації, що склалася; розкривається міжнародний досвід активізації енергозбереження житлових мікрорайонів з аналізом можливості впровадження вказаних заходів для міст нашої країни; наведені принципові положення в досягненні такого стану існування складних систем, у якому вони функціонували б із максимальною ефективністю для міста в цілому, а також прослідковано важливість впливу на властивості системи взаємозв’язків між її складовими елементами; обгрунтовується необхідність врахування сукупності усіх зв’язків складових елементів системи теплозабезпечення в єдиній узгодженій стратегії її розвитку; висвітлені основні результати дослідження різних моделей системи теплоенергозабезпечення міста, проведеного закордонною групою наукових організацій галузі.
Keywords: енергозбереження житлових мікрорайонів; теплоенергозабезпечення міста; 621.311:697.3