Дослідження впливу стану навколишнього середовища на ККД конденсаційних котлів - Чурилик, Софія (КНУБА, 2024)
Розглядається вплив навколишнього середовища, зокрема відносної вологості та атмосферного тиску, на енергоефективність водогрійних конденсаційних теплогенераторів. З метою вивчення цих факторів розроблено стенд для дослідження роботи конденсаційних і неконденсаційних котлів. Також описано перспективний метод підвищення ККД теплогенераторів через збагачення дуттєвого повітря киснем. Акцентується увага на експериментальних дослідженнях та впровадженні нових технологій.
Keywords: конденсаційна техніка; коефіцієнт корисної дії; відносна вологість; атмосферний тиск; дуттжве повітря; збагачення киснем; 621.1