Аналіз геометрії профілю температури при ламінарному русі у двокутному каналі з постійною температурою стінок - Гумен, О. М.; Мілейковський, В. О.; Дзюбенко, В. Г. (КНУБА, 2015)
Виконано розрахунок і розглянуто геометричні особливості профілю температури стабілізованої усталеної ламінарної течії в каналі двокутного перерізу при постійній температурі стінок та стабілізованому теплообміні. Проаналізовано вплив особливостей форми профілю на тепловіддачу. Показано, що профіль температури має сідловидну форму біля вершин двокутника. Зі зменшенням відношення довжини осей перерізу профіль біля кінців короткої осі також набуває сідловидної форми. Це знижує інтенсивність теплообміну. При малих відношеннях – до 0,1 – профіль набуває форми, подібної до капелюха з полями, що призводить до лінійного зменшення коефіцієнта тепловіддачі
Анализ геометрии профиля температуры при ламинарном движении в двуугольном канале с постоянной температурой стенок
Analysis of temperature profile geometry at laminar flow in a digonal duct with constant wall temperature
Keywords: геометричні особливості профілю температури; ламінарний рух у двокутному каналі; сідловидна форма; канал двуугольного сечения; ламинарное движение; laminar flow; digonal duct; constant wall temperature; 536.242:66.045.12