Порівняльний аналіз результатів розрахунків стійкості тонких пружних оболонок - Соловей, М. О.; Кривенко, О. П.; Калашніков, О. Б. (КНУБА, 2009)
Порівнюються результати розрахунків пружних тонкостінних конструкцій, що виконані за моментною схемою скінченних елементів, за різними програмними комплексами та за методиками інших авторів. З’ясовані можливості застосування комплексу ЛІРА при розв’язанні геометрично нелінійних задач стійкості тонких оболонок сталої та лінійно-змінної товщини
Keywords: стійкість тонких пружних оболонок; метод скінченних елементів ( МСЕ ); моментна схема скінченних елементів ( МССЕ ); програмний комплекс ЛІРА; скінченноелементна модель оболонки ( СЕМО ); 624.074.4