Устаткування для широкошарового наплавлення деталей будівельних та гірничих машин - Лобков, Я. Ю. (КНУБА, 2001)
Спосіб багатоелектродного дугового широкошарового наплавлення з коливанням електродів (БАДШН), що розробляється на кафедрі машин і обладнання технологічних процесів КНУБА, є одним з найбільш ефективних способів відновлення і зміцнення швидкозношуваних деталей будівельних машин. При реалізації способу в зону наплавлення подаються з коливанням декілька електродів, які утворюють при плавленні загальну широку зварювальну ванну, або, в разі потреби, необхідну кількість окремих зварювальних ванн.
Keywords: горизонтальності; паралелограмної рамки; канали; маятниковий рух; Відстань між електродами