Проект планування та забудови території з будівництвом багатоповерхового житлового будинку з підземним паркінгом у м. Черкаси - Макарчук, Д. О. (ЕКОІНВЕСТКОМ, 2025)
У межах проекту передбачається виконання інженерно геологічних та містобудівних досліджень, які дають можливість оцінити несучу здатність ґрунтів, рівень ґрунтових вод, особливості рельєфу, наявні інженерні мережі та обмеження, що у підсумку дозволяє обґрунтовано прийняти конструктивну схему будинку, тип фундаментів, глибину закладання підземного паркінгу, а також визначити необхідні протиаварійні та гідроізоляційні заходи відповідно до вимог чинних будівельних норм. Запроектований багатоповерховий житловий будинок у місті Черкаси передбачається виконати на основі монолітного залізобетонного каркаса з ребрами жорсткості, що забезпечує просторову стійкість будівлі.
Keywords: житлова забудова