Судовий захист об’єктів культурної спадщини міста Чернівців у контексті збереження культурного надбання України - Біленкова, Світлана Вікторівна (Рута, 2008)
Проблеми збереження культурної спадщини сьогодні все більше привертають увагу вчених-юристів. В Україні, коли суспільство перебуває у глибокій соціальній дезінтеграції, коли фактично відсутні нові суспільні цінності, ідеали і громадянська свідомість, котрі були б рівноцінні або перевищували б колишні цінності й ідеали, досить важко торкатись питань розвитку національної культури, особливо, кали це стосується забезпечення охорони та збереження культурних надбань, відповідальності за порушення законодавства з охорони нерухомих об'єктів культурної спадщини.
Keywords: судовий захист об’єктів культурної спадщини; збереження культурного надбання України; захист об’єктів культурної спадщини міста Чернівців