Геодезичний моніторинг гідротехнічних споруд за допомогою автоматизованої системи спостереження - Старовєров, В. С.; Гайкін, Д. В. (КНУБА, 2020)
Розглянуто використання автоматизованої системи спостереження у вигляді електронного тахеометра що безперебійно та автоматично з заданим інтервалом виконує спостереження на заздалегідь закріплені призми для моніторингу гідротехнічної споруди у вигляді дамби. В основній частині наведено рекомендації з створення планово-висотної мережі та типу і місць закріплення деформаційних марок на дамбі. У роботі проаналізовано переваги даного методу над іншими; проаналізовано дослідження та публікації на тему автоматизованого моніторингу Також, розглянуто проблематику використання даного методу.
Геодезический мониторинг гидротехнических сооружений с помощью автоматизипрованной системы наблюдения
Geodesic monitoring of hydrotechnical structures using an automated observation system
Keywords: автоматизована система спостереження; моніторинг; спостереження; деформація; гідротехнічна споруда; дамба; automated observation system; monitoring; observation; deformation; hydraulic structure; dam; автоматизированная система наблюдения; мониторинг; наблюдение; деформация; гидротехническое сооружение