Застосування BIM-проектування для оптимізації ризиків проєктів у BANI-оточенні - Ільїн, Олег Олександрович; Мойсеєнко, Микола Миколайович (КНУБА, 2025)
Проаналізовано вплив сучасного BANI-оточення, що характеризується крихкістю, тривогою, нелінійністю та незбагненністю на будівельні проєкти. Розглянуто необхідність інтеграції цифрових технологій для протидії новим видам ризиків. Основна увага зосереджена на інформаційному моделюванні будівель BIM як найефективнішому інструменті для оптимізації ризиків. Доведено, що BIM-технології дозволяють проактивно виявляти проблеми, підвищувати точність прогнозування бюджету та термінів, покращувати комунікацію між усіма учасниками та ефективно управляти змінами.
Keywords: BIM-проєктування; управління ризиками; BANI-оточення; будівельні проєкти; ШІ; AI