Система керування механізмом повороту крана - Паламарчук Дмитро Анатолійович; Санкін Ілля Єгорович (НУВГП, 2022)
Важливими проблемами при використанні кранів під час перевантажувальних робіт є скорочення тривалості робочого циклу перевантаження, а також збільшення міжремонтного циклу металоконструкції стрілової системи та крана в цілому. В зв’язку з цим, виникає потреба оптимізації режиму руху стрілової системи при суміщеній роботі механізму повороту та механізму зміни вильоту. При оптимізації режиму руху механізму повороту під час усталеного режиму зміни вильоту стрілової системи сформульовано оптимізаційну задачу, яка включає критерій у вигляді інтегрального функціоналу. Для реалізації встановлених законів руху стрілової системи пропонується електромеханічна система керування механізмом повороту крана.
Control system of the crane rotation mechanism
Keywords: кран; шарнірно-зчленована стрілова система; механізм повороту; система керування; розгойдування вантажу; динамічна модель