Моделі взаємодії високошвидкісного ударника з захисними перешкодами - Ковтун, А. В.; Табуненко, В. О.; Нестеренко, С. І. (КНУБА, 2019)
В даній роботі розглянуто процес взаємодії високошвидкісного ударника з захисними перешкодами традиційного та нового типів. Досліджено механізм пробивання захисних перешкод. Наведені формули для визначення глибини проникнення ударника в захисну перешкоду традиційного типу. Запропоновані моделі визначення глибини проникнення ударника в перешкоду у вигляді набору пустотілих циліндрів. Наведені результати розрахунків та порівняння їх з результатами експериментів. Подальші дослідження пов’язані з врахуванням порушення конструктивної цілісності кулі зі сталевим сердечником і свинцевої оболонки, можливість якої необхідно враховувати при проектуванні захисних конструкцій.
Keywords: модель; броньовий захист; високошвидкісний ударник; захисна перешкода; деформація; пустотілий циліндр; 531.66