Побудова точностної моделі обчислення площ в земельному кадастрі: напрямки вирішення задачі - Кузмич, Олександр Йосипович; Ліщук, Віктор Анатолійович (КНУБА, 2008)
У статті вирішено задачу виокремлення і деталізації чинників, що безпосередньо впливають на вирішення проблеми обґрунтування точностних характеристик обчислення площі і точності визначення положення межових знаків. Виконано огляд історії виникнення проблеми і передових досліджень пов’язаних з можливістю комплексного інженерно-фізичного, економічного, соціально-правового та інструментального підходу до коректного встановлення точностних параметрів обчислення площ і визначення положення межових знаків
Keywords: інвентаризація земель населених пунктів; земельно-кадастрова інвентаризація; інформаційна база; регулювання земельних відносин; охорона земельних ресурсів; оподаткування земель; обчислення площ в земельному кадастрі